domingo, 10 de mayo de 2009

ANTIBILINGÜISMO





Unos 2.000 asistentes según Europa Press citando fuentes policiales

Magra manifestación catalanista en defensa de la imposición del catalán en Baleares y en contra del PP

Palma,9 (EP/LB). Personas de todas las edades han participado en la cadena humana organizada por la Obra Cultural Balear (OCB) para promover los derechos lingüísticos de la lengua catalana y conseguir su normalización. Según informaron fuentes policiales, en el acto han concurrido más de 2.000 personas. Existe una notable expectación por ver si la “otra” manifestación en defensa del bilingüismo y la libertad convocada por el Circulo Balear para el 30 de mayo superará en participación a la de los catalanistas.(LB)

5 comentarios:

Anónimo dijo...

"Manda huevos", Urbina! Parla d'antibilingüisme i a la manifestació d'ahir de monolingüe no ni havia ni un. Podrà dir el mateix de l'organitzada pels seus estimats del CB?

Anónimo dijo...

mentider!

n'hi havia almanco 7 o 8 mil.

Sebastián Urbina dijo...

Si el segundo Anónimo se dirige a mí le diré que incluso Avui reconoce 2.000, más o menos. Por otra parte, insultar es propio de gentes groseras y sin argumentos.
Si va para otra persona, retiro lo dicho.

Sebastián Urbina dijo...

Para el Anónimo cobarde y grosero.

EL DIARIO NACIONALISTA "AVUI" CONFIRMA TAMBIÉN QUE LA "CADENA" POR EL CATALÁN REUNIÓ A 2.000 PERSONAS
Baleares Liberal (Enviado por: Redacción) , 10/05/09, 21:24 h
image

Uno de los diarios catalanes que más respaldan la labor de la entidad pancatalanista Obra Cultural Balear confirma también la cifra adelantada en esta web: Ayer se reunieron, a penas, unas 2.000 personas en favor de la imposición del catalán en Baleares.



Transcribimos la información del diario nacionalista AVUI:



2.000 persones participen a Palma en una cadena humana en defensa dels drets lingüístics



La iniciativa, promoguda per Obra Cultural Balear, té l'objectiu de promoure la llengua catalana i aconseguir la seva normalització



Unes 2.000 persones, segons fonts policials, hhan participat al centre de Palma en una cadena humana organitzada per Obra Cultural Balear (OCB) amb l'objectiu de promoure els drets lingüístics de la llengua catalana i aconseguir la seva normalització.



El president de l'OCB, Jaume Mateu, ha insistit que tant les persones nascudes a les Balears, com els immigrants, promoguin l'ús del català de manera que l'idioma no sigui "veu de la discòrdia". D'altra banda, ha criticat les declaracions realitzades pel PP en matèria lingüística i ha alertat que en cas que aquest partit arribi al govern balear voldrà derogar el Pla de Normalització.



Durant l'acte, que ha començat a les 18.00 hores a la plaça d'Espanya, ha recorregut pels carrers de Sant Miquel, plaça Major, carrer Colón i Cort, fins arribar al Parlament. Els participants s'han agafat de les mans per passar-se un manifest que recull, entre d'altres, la petició que les diferents forces polítiques "respectin el consens" en matèria de política lingüística plasmat a l'Estatut i a la Llei de normalització lingüística.



Una de les asistentes a la cadena humana Per la Llengua ha estat la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, que ha revelat que és sòcia de l'OCB i ha remarcat la necessitat que el català sigui una llengua vehicular i de cohesió, "i no de distorsió".

Anónimo dijo...

les fonts policials han mentit.