martes, 30 de diciembre de 2014

MANIPULACIÓN CATALANISTA (BALEARES)













MANIPULACIÓN CATALANISTA. (BALEARES)

Es pancatalanisme deforma s’història per fer-la encaixar dins ses seves entelèquies mentals –

 Es nacionalisme s’inventa ses nacions: ses nacions mai precedeixen es nacionalismo.

Sa Fundació Jaume III adverteix de sa manipulació històrica que un any més fa es catalanisme de sa conquista de 1229, una fita importantíssima de s’història de Mallorca, però que no va ser ni conquista “catalana”, ni mos va fer “catalans”, ni sa bandera que duien es conquistadors era sa “catalana”.

En una paraula, no va ser s’entrada de Balears a cap catalanitat. Efectivament, no va ser així, perquè sa conquista va correspondre a un rei d’Aragó –no de Catalunya, ni de cap confederació catalano-aragonesa– nat a Montpeller, perquè encara hi ha molts de dubtes que el 1229 existís una llengua “catalana” plenament separada de sa llengua que se xerrava en el sud de França, perquè sa bandera quadribarrada era sa que corresponia a sa casa reial aragonesa i no a Catalunya, ni tampoc sa conquista cristiana va representar una espècie de Cinquagesma, com insinuen es pancatalanistes, per la qual ets habitants de Mallorca se convertiren ipso facto en catalans.

No més lluny de sa realitat: es catalanisme, una ideologia que va néixer fa poc més de 150 anys i que només va abraçar una minoria alfabetisada, hauria de ser més humil i no tan arrogant en ses seves asseveracions.

Es Països Catalans, sa Gran Catalunya o sa Catalunya entesa com tots es territoris de parla catalana, són conceptes que només existeixen dins es cervellets exaltats des nacionalistes catalans i, naturalment, entre ets escolanets quintacolumnistes de ses Balears.

Prova d’això és que es nacionalisme català se va inventar sa nació catalana a finals des segle XIX a una època coneguda com sa Reinaxença, un altre terme inventat pes catalanisme que dóna a entendre que sa “nació” havia estat adormida fins que va “despertar” i “renéixer gràcies an es poetes que restauraren es Jocs Florals l’any 1859.

 Es nacionalisme és una ideologia europea que neix a començaments des segle XIX i que prefigura es passat aplicant-hi categories i conceptes actuals per construir, segons es seus esquemes i amb s’ajuda de s’Estat, es futur. Més que respectar es passat, es nacionalisme el tergiversa, el falsifica, el deforma per construir un futur –sa construcció nacional– que tengui com a motlo es seus patrons ideològics.

Dit això, sa Fundació Jaume III només espera que ets actes organisats pes pancatalanisme insular i sa manifestació que du per lema “Els Països Catalans decidim autodeterminació” transcorrin sense ets incidents violents als quals, un any darrere s’altre, es nacionalistes mos tenen acostumats.
Fundació Jaume III.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

En Baleares también se ha retirado el español de los colegios, todo el mundo juega al mismo juego y antes de ser Paisos Catalans veo más probable que Mallorca sea de la órbita alemana, igual a los pesos pesados de la lila les interesa, total viven de las divisas de los touroperadores. Veo mucho doble juego y cinismo por parte de los intocables.

Anónimo dijo...

De hecho los alemanes ya se han dado cuenta, en Muller todo esta en catalán y alemán. Lo mismo ocurre en varios negocios de mallorquines. Por parte de los alemanes es una buena estrategia.